EğlenceManşetler

Spotify Premium aboneleri bazı albümleri ücretsiz kullanıcılardan önce dinleyecek

spotify muzik

spotify premiumSpotify ve Universal Music Group arasında yeni bir lisans anlaşması imzalandı. Bu anlaşma çerçevesinde Spotify Premium aboneleri, Universal Music Group sanatçılarının albümlerini servisi ücretsiz kullananlardan iki hafta daha önce dinleyebilecek.

Spotify’ın böyle bir yaklaşımı tercih edebileceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Çevrim içi müzik servisinin telif ücretleri için Universal Music Group’a biraz daha az bir rakam ödeyeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Spotify CEO’su Daniel Ek, şirketin albümleri tüm kullanıcılar için yayınlama politikasının sonsuza kadar süremeyeceğinin farkında olduklarını belirtti. Her albümün aynı şekilde yayınlanamayacağını bildiklerini söyleyen Ek, Universal Music Group ile bir araya gelerek yeni ve esnek bir albüm yayınlama politikası oluşturduklarını ifade etti. Ek, bundan böyle Universal sanatçılarının albümlerini ilk iki hafta boyunca sadece Premium abonelere açabileceklerini dile getirdi. Spotify CEO’su, albümlerden yayınlanan teklilerin ise tüm kullanıcılara açık olacağının altını çizdi.

Spotify Premium aboneleri başka plak şirketlerinde de benzer ayrıcalıklardan faydalanabilir

Spotify’ın Universal ile yaptığına benzer bir anlaşmayı Warner Music Group ve Sony Music Group ile yapması da muhtemel görünüyor. Bu anlaşmalar çerçevesinde Spotify Premium üyelerinin daha fazla albümü ücretsiz abonelerden daha erken dinlemesi bekleniyor. Plak şirketleriyle olan lisans anlaşmalarının yenilenmesi, Spotify’ın halka arz sürecinin önündeki engellerin kalkması nedeniyle de önem taşıyor. Halka arzın 2018’de gerçekleşmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER