Eğlence

Spotify Premium kullanıcılarına Grup oturumu ile birlikte müzik dinleme imkanı

Spotify Premium kullanıcılarına Grup oturumu ile birlikte müzik dinleme imkanı

Spotify artık para ödeyen kullanıcılarına müzik parçalarını ve podcast’leri arkadaşlarıyla ve aile bireyleriyle aynı anda dinleme imkanı sunuyor. Üstelik aynı yerde olmasalar bile birlikte dinleme imkanına sahipler.

Group Session olarak adlandırılan ve Grup Oturumu olarak Türkçeleştirebileceğimiz bu özellik sayesinde Spotify Premium kullanıcıları beş arkadaş ile paylaşabilecekleri bir bağlantı oluşturabiliyor. Bu arkadaşların da Premium abonesi olmaları geliyor. Bu sayede içerikleri aynı anda dinleyebiliyorlar.

Birlikte dinleme partisi içinde yer alan herhangi bir kişi çalan içeriği duraklatma, oynatma veya parçaları atlama imkanına sahip olabiliyor. Ayrıca çalma listesi içinden de parçaları seçebiliyor, kendi seçimlerini ekleyebiliyor. Sohbet özelliği yok, bu da birlikte dinleyenlerin dinledikleri parça veya podcast ile ilgili olarak kendi aralarında sohbet etmek için başka uygulamalara ihtiyaç duydukları anlamına geliyor.

Bir dinleme oturumu oluşturmak isteyen premium kullanıcılarının çalma ekranının sol alt köşesinde yer alan Bağlan menüsüne tıklatmaları ve buradan da “Grup oturumu başlat” seçeneğini tercih etmeleri gerekiyor. Buna tıklattıktan sonra sosyal medya veya mesajlaşma üzerinden paylaşabilecekleri bir bağlantı elde edecekler. Bu özellik henüz beta sürecinde bulunuyor. Ancak Spotify bunun zamanla daha da gelişeceğini söylüyor.

Grup Oturumu ilk olarak mayıs ayında bir arada bulunan kişilerin dinleme partileri oluşturmalarına olanak sağlayan bir araç olarak çıkmıştı. Ev sahipleri bir Spotify Kodu paylaşarak misafirlerin de sevdikleri parçaları eklemelerine izin veriyordu. Şirket, premium kullanıcılar için sunduğu özelliklerle daha fazla para ödeyen abone kazanmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER