Eğlence

Spotify Premium kullanıcıları sanatçı radyolarını kişiselleştirebilecek

Spotify Premium kullanıcıları sanatçı radyolarını kişiselleştirebilecek

Spotify iOS ve Android uygulamaları için hazırladığı son güncellemeyle Premium kullanıcılarına sunduğu deneyimi geliştirmeyi vadediyor. Güncelleme Spotify Premium kullanıcılarına daha gelişmiş bir radyo özelliği getirmesinin yanı sıra uygulama içinde gezinmeyi de kolaylaştırıyor.

Arama sayfasını yenileyen Spotify, kullanıcılarını yeni müziklerle tanışma sürecini hızlandırmak için sayfanın en üstüne bazı müzik türü önerileri yerleştiriyor. Bu önerilerin temelinde, tahmin edilebileceği üzere, kullanıcıların mevcut müzikal tercihleri yer alıyor.

Ancak Spotify‘ın duyurduğu değişiklikler içinde asıl öne çıkan radyo özelliğinde yapılan yenilikler oluyor. Bundan böyle Spotify kullanıcıları sanatçı radyolarını kendi tercihleri doğrultusunda özelleştirebilecek. Bu özelleştirme işlemi manuel olarak yapılmayacak. Spotify Haftalık Keşif ve Daily Mix listelerini hazırlarken yararlandığı algoritmalardan sanatçı radyolarında da yararlanacak.

Şimdiye kadar Spotify’ın radyo özelliğinde içeriğin şekillenmesi için kullanıcıların yukarı veya aşağı baş parmak ikonlarına dokunarak tercihlerini göstermeleri gerekiyordu. Artık buna gerek kalmadan kullanıcıların müzikal zevklerini yansıtan ve sonu gelmeyen çalma listelerine erişilebilecek.

Spotify Premium kullanıcılarına sunduğu bu yenilikten önce kullanıcı deneyimini geliştirecek başka bir değişiklik daha yapmıştı. Spotify’da bir şarkı aratan kullanıcılar, uzun süre boyunca aradıkları şarkıyı dinledikten sonra arkasından aynı isimdeki diğer şarkıları duymuştu. Ancak artık aranan şarkının dinlenmesinin ardından şarkı radyosunu devreye sokan Spotify, aranan şarkıya benzer başka melodilerle tanışmayı sağlıyor. Bunun hem kullanıcı deneyimini kolaylaştırdığını hem de yeni keşiflerin önünü açtığını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER