Eğlence

Spotify kırılmış uygulamayla Premium gibi davranan hesapların peşine düştü

Spotify yazılımının modifiye edilmiş versiyonlarını kullanan, böylelikle de ücretsiz hesaplara yönelik bazı kısıtlamaların etrafından dolaşan kullanıcıların üstüne çöküyor.

Torrent Freak‘in haberine göre, şirket son birkaç gündür kırılmış hesapları kullananlara e-posta iletileri gönderiyor, uygulamada sıra dışı aktiviteler tespit ettiğini ve hesabı askıya aldığını söylüyor. Spotify bu hesapları hemen silmiyor, kullanıcılar sorunlu yazılımı kaldırdıkları ve resmi Spotify uygulamasını yükledikleri takdirde hesaplarına yeniden erişebiliyor.

Spotify’ın ücretsiz versiyonuna 88 milyon kadar hesap kayıtlı durumda bulunuyor. Bu kullanıcılar şarkı aralarında reklam dinliyor, aynı zamanda karışık çalma gibi bazı kısıtlamalarla karşılaşıyor. Ne var ki, birçok site Spotify’ın kurcalanmış yükleme dosyalarını dağıtıyor, böylelikle bu uygulamalar sayesinde ücretsiz hesaplar da Premium hesaplar gibi davranabiliyor. Bu korsanlık hesapların statüsünü ücretsizden Premium’a çevirmiyor, örneğin daha yüksek kalitede dinleme gibi imkanlar sunulmuyor. Ne var ki, kullanıcıların en çok isteyeceği sınırsız şarkı atlama veya istenen şarkıyı dinleme gibi imkanlar elde edilebiliyor.

Modifiye edilmiş uygulamaları kullanan ne kadar hesap olduğu bilinmiyor, ya da bunların şirket için nasıl bir problem teşkil ettiği bilinmiyor. Spotify’ın dünya çapında 159 milyon kullanıcısı bulunuyor, bunların 71 milyonu da para ödeyen abone statüsünü taşıyor. Buna rağmen, şirket bu güçlü abone yapısını güçlü bir kârlılığa çevirmeyi başaramadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER