Eğlence

Spotify Premium abonelerine karışık modlu listelerde ayrı oynatma tuşları sunacak

spotify premium
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify bir yandan çeşitli özellikler ve içeriklerle platformunu zenginleştirirken bir yandan da iOS ve Android uygulamalarına en temel işlevleri ekliyor. Son yenilik çalma listelerinde ve albüm sayfalarında özel oynatma ve karıştırma tuşları oluyor. Şimdiye kadar, çoğu çalma listesindeki düğmeye dokunmak, karışık modu etkinken oynatmaya başlardı. Parçaları sırayla çalmak için her bir parçaya tek tek dokunmanız gerekirdi.

Birbirinden ayrılmış oynat ve karıştır tuşları sayesinde bir listeyi sırayla çalmak istediğinizde tek bir tuşa dokunmanız yeterli olacak. Bu yenilik yalnızca Spotify Premium aboneleri tarafından kullanılabilir. İlk bakışta, yalnızca ödeme yapan üyelere ayrı simgelere erişim izni vermek garip görünse de, bu mantıklı sayılır.

Belirli oynatma listelerinin ötesinde, ücretsiz kullanıcılar Spotify’ı yalnızca mobil cihazlarda yalnızca karışık modda kullanabilir. Bunun, masaüstü veya tablet uygulaması için geçerli olmadığını hatırlatalım. Önümüzdeki haftalarda Spotify, aslında uygulamaya en başta eklenmiş olması gereken ayrı oynatma ve karıştırma düğmelerini kullanıma sunacak.

Geçen yıl Adele, albümlerdeki karıştırma tuşunu kaldırmak için müzik platformuna baskı yapmıştı. Albümlerin sanatçıların amaçladığı şekilde sırayla dinlenmesi gerektiğini savunmuştu. Spotify, albümler için yalnızca normal bir oynatma düğmesi görüntülemeye başladığı için kabul etmiş görünüyor, ancak en son güncellemeyle karıştır düğmesini bu sayfalara geri getiriyor.

İLGİLİ HABERLER