Eğlence

Spotify Premium abone sayısını 87 milyona çıkardı

spotify premium çalma listesi güncelleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çevrimiçi müzik pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alan Spotify, yılın üçüncü çeyreğine ait finans raporunu yayınladı. Şirketin açıkladığı rakamlar daha önceki çeyreklerle benzerlik gösterirken, Spotify Premium abonelerinin sayısın artması en önemli sonuç olarak öne çıkıyor.

Spotify 2006’daki kuruluşundan bu yana kâra geçebilmiş değil. Ancak şirket bu noktaya her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Üçüncü çeyreği sadece 6.8 milyon dolar operasyon zararıyla kapatan Spotify, hem 2018’in ikinci hem de 2017’nin üçüncü çeyreklerine göre zararını hatırı sayılır ölçüde azalttı.

Premium abonelerinin sayısı da 83 milyondan 87 milyona yükseldi. 4 milyonluk artış küçük gibi görünse de, bir yıl önceye kıyasla yüzde 40’lık bir artışın sağlanması Spotify’ın geldiği noktayı daha iyi anlamayı sağlıyor.

Servisin aylık aktif kullanıcı sayısı da bir yıl önceye kıyasla yüzde 28 oranında artarak 191 milyona ulaştı. 2018’in ikinci çeyreğinin sonunda bu sayı 180 milyondu.

Çevrimiçi müzik pazarındaki rekabetin dozu her geçen gün biraz daha artıyor. Rekabetin kızıştığı bu ortamda açıklanan rakamların Spotify’ı sevindirecek türden olduğu rahatlıkla söylenebilir. Özellikle şirketin operasyonel zararının giderek azalması, yatırımcıların da güvenini artıracak bir faktör olarak öne çıkıyor.

Spotify yılın üçüncü çeyreğinde kasasına 1.54 milyar dolar koydu. Bu meblağ, bir yıl önceki gelire kıyasla yüzde 31’lik bir artışa tekabül ediyor. Spotify Premium gelirleri de yine yüzde 31’lik artışla 1.38 milyar dolara yükseldi.

Spotify Premium abone sayısının 90 milyonu geçmesini bekliyor

Spotify Premium abonelerinin sayısının yılın son çeyreği itibarıyla 90 milyonu geçmesini ve 93 ila 96 milyon bandında bir noktaya yerleşmesini öngörüyor. Toplam kullanıcı sayısının ise 199 ila 206 milyon arasında olması bekleniyor. Son çeyrekte kasasına 1.78 milyar dolar koymayı öngören şirket, küçük de olsa kâr edebilme ihtimaline rağmen 40 milyon dolara kadar zarar açıklama ihtimaline de vurgu yaptı.

İLGİLİ HABERLER