EğlenceManşetler

Spotify Premium abone sayısını artırsa da para kaybetmeye devam ediyor

spotify premium android

2022’nin ikinci çeyreğine ait finans raporunu yayınlayan Spotify, henüz küresel ekonomik sıkıntıların etkisini hissetmiyor gibi görünüyor. Bir önceki çeyrekte abone kaybı yaşayan Netflix’in aksine şirket hem ücretsiz hem de ücretli abone sayısını artırmayı başardı. İlk çeyreğin sonunda 422 milyon olan toplam abone sayısı 433 milyona çıkarken, 182 milyon olan Spotify Premium abone sayısı 188 milyona çıktı. Ücretsiz abone sayısında ise 5 milyonluk bir artış kaydedildi.

Müzik ve multimedya alanlarında faaliyet gösteren şirketler, insanların maliyetleri kısmak için eğlence uygulamalarından vazgeçmesinden endişe duyuyor. Ancak Spotify şimdilik bu önlemin gazabına uğramamış gibi görünüyor. Şirketten yapılan açıklamada belirsiz ekonomik koşulların yakından takip edildiği, ancak iş modelinin dayanıklı göründüğü belirtildi.

Kullanıcı sayısını artırmak için büyük pazarlama harcamaları yapan Spotify, böylelikle aboneliklerini sona erdirmeyi düşünenleri ikna etmeyi amaçlıyor. Söz konusu çalışmalar başarılı olmuş gibi görünse de, şirketi biraz zarara uğratmışa benziyor.

Spotify geride kalan çeyreği 194 milyon avro zararla kapatırken, yapılan açıklamada abonelik ve reklam gelirindeki artışın zararı azalttığı belirtildi. Podcast ve sesli kitap gibi sesli içerik formatlarına da yönelen şirket, böylelikle Spotify Premium abone sayısındaki artışı korumayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER