EğlenceManşetler

Spotify’ın Premium abone sayısı 200 milyonu geçti

spotify 2023 yılın özeti
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify Premium abone sayısı 2022’nin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 10 milyon arttı ve 205 milyona ulaştı. 3.17 milyar avro gelir açıklayan şirket, hem abone sayısı hem de gelir konusunda analistlerin beklentisini aşmayı başardı. Platformun toplam aylık aktif abone sayısı ise 500 milyona yaklaştı.

Ancak Spotify tarafında her şeyin yolunda gittiğini söylemek mümkün değil. Şirket 2022’nin son çeyreğini 270 milyon avro zararla kapattı. Bir önceki yılın aynı döneminde Spotify’ın zararı 39 milyon avro olarak açıklanmıştı.

Oluşan tablonun temelinde CEO Daniel Ek’in “çok iddialı” şeklinde tanımladığı hamlelerin bulunduğu rahatlıkla söylenebilir. Şirket 2022’nin genelini 430 milyon net zarar ve 11.7 milyar avro toplam gelirle kapattı.

Spotify’dan yapılan açıklamada da zararın temel nedenlerinin “çalışan sayısının artmasından kaynaklı artan personel masrafları ve artan pazarlama maliyetleri” olduğu belirtildi. Bu noktada Spotify’ın geçtiğimiz hafta iş gücünde yüzde 6 oranında kesintiye gitme kararı aldığını hatırlatmakta fayda var.

Spotify Premium abone sayısında küçük bir artış bekliyor

Spotify Premium abone sayısının 2023’ün ilk çeyreği itibarıyla 207 milyona ulaşmasını öngörüyor. Toplam aylık aktif abone sayısının da 500 milyonu geçmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER