Eğlence

Spotify Premium abone sayısı 158 milyona ulaştı

Spotify premium iphone ücretli podcast

Spotify, 2021’in ilk üç aylık döneminde 11 milyon yeni kullanıcı kazanarak toplam kullanıcı sayısını 356 milyona çıkardı. Bu artış 2020’nin ilk çeyreğine kıyasla yüksek olsa da, yılın geri kalanındaki hızın gerisinde kaldı. Bu süreçte Spotify Premium abonelerinin sayısı ise yaklaşık 4 milyonluk bir artışla 158 milyona ulaştı.

Spotify’ın bu süreçte kayıp oranını iyileştirmiş olması dikkat çekiyor. Pandemiyle birlikte müşteri davranışlarının değiştiğini belirten Spotify, Aile Planı gibi hizmetlerde de kullanıcı sürekliliğinin arttığının altını çizdi.

Spotify da podcast’lere yaptığı yatırımın karşılığını almış gibi görünüyor. Bu sayede reklam destekli gelirlerin ciddi anlamda arttığı belirtiliyor. Joe Rogan’ın programının beklentilerin üstünde ilgi gördüğü ifade edilirken, Barack Obama ve Bruce Springteen’in “Born in the USA” isimli podcast’lerinin mart ayında Spotify’da en çok dinlenen ikinci podcast olduğu da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Spotify için son zamanların hareketli geçtiği söylenebilir. Bir süre önce Car Thing’in çıkışını duyuran şirket, podcast aboneliklerinin de duyurusunu yapmıştı. Spotify bir taraftan da Facebook ile birlikte Facebook’un mobil uygulaması içinde çalışacak yeni bir medya oynatıcısı hazırlıyor. Şirket, ABD ve Avrupa’da Aile Planı fiyatlarını artıracağını da kısa süre önce açıklamıştı.

Premium abone sayısını 158 milyona çıkaran Spotify, yılın ilk üç ayını 14 milyon avro operasyon kârıyla tamamladı. Ancak şirket 2021 genelinde 150 ila 250 milyon avro kaybetmeyi öngörüyor. 2021 bittiğinde kullanıcı sayısını 400 milyonun üstüne çıkarmak da Spotify’ın hedefleri arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER