Eğlence

Spotify podcast oyununda yeni bir hamleye hazırlanıyor

spotify muzik

spotify podcastSpotify podcast yayını konusunda önde gelen mecralardan birine dönüşme konusundaki adımlarını 2017 ile birlikte atmaya başlamıştı. İlk olarak müzik temalı üç programla podcast sahnesinde yerini alacağını açıklayan şirket, daha sonrasında WYNC’ye ait podcast’leri yayınlamak için anlaşmaya varmıştı.

Apple hâlâ podcast yayıncılığı konusunda zirvede yer alsa da, Spotify da podcast odaklı reklamlar ve orijinal içeriklerle rakibini yakalamaya çalışıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, Spotify önümüzdeki aylarda orijinal podcast portföyüne yeni isimleri eklemeyi planlıyor.

Podcast’lerin zaman içinde Spotify’ın “Gözat” sekmesinde ayrı bir yere sahip olması bekleniyor. Şirketin podcast yatırımları deneysel bir çerçevede ilerlese de, yakında daha çok kullanıcıyı mevcut seçenekleri dinlemeye teşvik edecek bir kampanyanın başlatılması planlanıyor. Spotify söz konusu programları hem uygulama içinde hem de yurt dışındaki çeşitli reklam mecralarında tanıtacak.

Spotify podcast reklamlarıyla kasasına daha çok para koymayı hedefliyor

Spotify’ın bu hamlesinin altında mali gerekçeler yatıyor.Podcast reklam gelirinin 2017’de yüzde 85 oranında artarak 220 milyon dolara yükselmesi bekleniyor. ABD’de yaşayan kullanıcıların yüzde 15’i her hafta, yüzde 25’i ise her ay podcast dinliyor. Podcast’ler uzun süreleriyle kullanıcıları daha uzun süre uygulama içinde tutuyor. Bu da Spotify için daha fazla para kazanmak anlamına geliyor. Podcast’lere ödenen telif ücretlerinin şarkılarınki kadar yüksek olmadığını da belirtmek gerekiyor. Spotify’ın yıllık masraflarının yüzde 75’ini telif ödemeleri oluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER