Eğlence

Spotify podcast yatırımlarının karşılığını almaya devam ediyor

spotify podcast otomobil gorunumu

Spotify, podcast yatırımlarının karşılığını almaya 2019’un son üç ayında da devam etti. Çevrimiçi müzik ve sesli içerik platformunun podcast dinleyen kullanıcılarının sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 200 oranında arttı.

Spotify’dan verilen bilgiye göre, hâlihazırda platformda 700 binden fazla podcast mevcut. Platformun kullanıcılarının yüzde 16’sından fazlası bu podcast’leri dinliyor. Spotify’ın Premium abone sayısı ise 124 milyona ulaşmış durumda.

Podcast dinleme sayıları artsa da, bu artış Spotify’ın çeyreği kâr ile tamamlamasına yetmedi. Şirket, 2019’un son çeyreğini 209 milyon avro operasyon zararıyla tamamladı. Spotify, 2019’un üçüncü çeyreğini kâr ile kapatmıştı.

Spotify büyümek için podcast yatırımlarına güveniyor

2020’yi de yatırım yılı olarak ilan eden Spotify, bu zararların yılın geri kalanında da sürmesini bekliyor. Söz konusu yatırımlar arasında The Ringer’ı ve The Ringer’ın 30 podcast’ten oluşan katalogunu satın almak da bulunuyor. Şirket, 2020’yi yaklaşık 150 milyon civarında Premium abone ve 300 milyondan fazla aktif kullanıcıyla kapatmayı hedefliyor.

spotify

Şirket, Premium abone sayısını artırma konusunda podcast içeriklerinin de kendisine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyor. Spotify’ın bugüne kadar yaptığı podcast yatırımları arasında Gimlet, Anchor ve Parcast gibi şirketleri satın almak ve Michelle-Barack Obama çiftinin yapım şirketiyle işbirliğine gitmek bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER