Eğlence

Spotify podcast yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor

spotify yapay zeka

Spotify podcast odaklı yatırımlarını sürdürüyor. Çevrimiçi müzik ve podcast platformu, Chartable ve Podsights adını taşıyan iki şirketi satın aldı. Bu iki şirket podcast pazarlaması ve reklamcılığı alanının önemli oyuncuları arasında bulunuyor. 2022’deki ilk satın alımını gerçekleştiren Spotify’ın ödediği bedel konusunda açıklama yapılmadı.

Hem Chartable hem de Podsights podcast yapımcılarına ve ağlarına programlarına etiket ekleme imkanını sunuyor. Bu etiketler reklamları dinleyen veya atlayan kullanıcıları takip etmeyi mümkün kılıyor. Spotify’dan verilen bilgiye göre, Podsights’ın teknolojisinin kullanım alanı sadece podcast’ler ile sınırlı kalmayacak ve platformun tamamında kullanılacak.

Chartable’ın odak noktasında ise reklam verenlerden ziyade podcast yapımcıları var gibi görünüyor. Chartable’ın teknolojisi, SmartLinks’inkine benziyor. Spotify’dan yapılan açıklamada, bu araçların yayıncıların dinleyici verileri üzerinden aksiyon almalarını ve kitlelerini genişletmelerini kolaylaştıracağı belirtildi.

Reklam platformunu ses alanındaki en iyi ve en güçlü platform hâline dönüştürmeyi amaçlayan Spotify, podcast’leri üzerinden alışveriş yapılabilmesi için hazırlıklarını sürdürüyor. Pazarlama analizleri de hem yapımcıların hem de reklam verenlerin bütçe planlamalarını iyi yapmaları açısından önem taşıyor.

Spotify son birkaç yıldır podcast platformunu geliştirmek ve güçlendirmek adına çok sayıda şirketi satın aldı. Whooshka, Podz, Findaway ve Locker Room’u geçtiğimiz yıl satın alan Spotify, 2020’de podcast reklam platformu Meagaphone’u bünyesine katmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER