Eğlence

Spotify tek dokunuşla podcast’lerde ses kalitesini artırmayı sağlıyor

spotify podcast

Podcast kaydında ses kalitesi çok önemli olduğu için iyi bir podcast yapabilmenin yolunun kaliteli bir mikrofona sahip olmaktan geçtiği düşünülebilir. Spotify bu düşünceyi değiştirmek istiyor. Pahalı bir mikrofona gerek kalmadan gürültülü bir ortamda da podcast kaydı yapılabileceğini belirten şirket, bunun için özel bir çözüm geliştirdi. Spotify Podcast Ses İyileştirmesi adını verdiği ve tek tıkla çalışan ses izolasyon özelliğini podcast yapımcılarının kullandığı Anchor’a ekledi.

Bu özelliği kullanmak için sadece Anchor’da tek bir tuşa dokunmak yetiyor. Böylelikle arka plandaki ses baskılanırken, konuşmacının sesi öne çıkarılıyor. Yani artık kalabalık bir etkinlik salonunda veya çocuk seslerinin duyulduğu bir parkta da kaliteli bir podcast kaydı yapmanın önü açılıyor. Anchor sonuçların karşılaştırılabilmesi için kayıt sırasında bu özelliğin kapatılıp açılmasını da mümkün kılıyor.

Spotify ses izolasyonu konusunda çalışmalar yapan tek büyük teknoloji şirketi değil. Yapay zekâ teknolojisi geliştikçe pahalı dinamik mikrofonlara gerek kalmadan daha iyi ses filtrelemesi yapmak mümkün oluyor.

Örneğin, Zoom ve Google Meet sanal ortamda gerçekleştirilen toplantılarda arka plan sesini azaltmak için çalışıyor. Spotify ise podcast kaydına uygun seviyede bir iyileştirme sunmayı hedefliyor.

Spotify podcast denince akla gelen ilk platform olmayı hedefliyor

Spotify podcast yapımcılarının ve dinleyicilerinin tek adresi olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Podcast açılımına 2017’de başlayan şirket, giderek hız artırmış ve bu süreçte podcast’lerin ne kadar kârlı olabileceği daha iyi anlaşılmıştı. Bu doğrultuda çok sayıda servisi satın alan Spotify, podcast yapımını da mümkün olduğunca basit hâle getirme konusunda ciddi mesafe kaydetmişti.

İLGİLİ HABERLER