Eğlence

Spotify’dan podcast’lerde içerik kalitesini artıracak yeni hamle

spotify podcast

Spotify podcast odaklı yatırımlarını sürdürüyor. Müzik ve podcast platformu, zararlı içerikleri tespit edip kaldırmasına yardımcı olacak Kinzen isimli şirketi satın aldı. Makine öğrenmesini ve insan uzmanlığını kullanan Kinzen, farklı dillerdeki muhtemelen zararlı içerikleri ve nefret söylemlerini tarayıp buluyor.

Spotify’dan yapılan açıklamada, Kinzen ile dinleyicilere daha güvenli ve keyifli bir deneyim yaşatılmasının hedeflendiğinin altı çizildi. Buna ek olarak, Kinzen’in teknolojisinin podcast’lerin yanında başka ses formatlarında da kullanılabileceği belirtildi.

Farklı dillerdeki ses içeriklerindeki zararlı olabilecek söylemleri tespit etmek hiç kolay bir iş değil. Özellikle bazı şeyleri belli sistemlerin ve ana dil olarak o dili konuşmayanların anlaması zorlaşıyor. Spotify, Kinzen’in “taciz ortamını ve gelişmekte olan tehditleri” daha iyi anlayabileceğini vurguluyor.

Spotify podcast içerikleri için Kinzen ile çalışmaya daha önce başlamıştı. İki şirket 2020’de ABD’de gerçekleştirilen başkanlık seçiminden önce seçimle ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için güçlerini birleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER