Eğlence

Spotify podcast odaklı hamlelerine devam ediyor

spotify podcast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify podcast odaklı hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Batman Unburied podcast serisinin gördüğü ilgiden memnun olan şirket, Gimlet yöneticisi Mimi O’Donnell’i senaryolu kurgusal içerikler biriminin başına getirdi.

Mayıs ayında yayınlanan Batman Unburied, kısa süre içinde Spotify’ın en çok dinlenen podcast’ler listesinde The Joe Rogan Experience’ı geride bırakmıştı. Bu başarı, şirket için bir dönüm noktası olmuşa benziyor. Batman’in başarısı, daha fazla Hollywood içeriğinin Spotify’da podcast olarak dinlenebilmesinin önünü açıyor.

Spotify’ın podcast yöneticilerinden Julie McNamara, çalışanlara verdiği bilgide O’Donnell’in yeni kurgusal programların yapımına katkı sağlayacağını belirtti. Bu içerikler arasında yeni Jordan Peele projesi ve Julianne Moore ile Oscar Isaac’in de yer aldığı İngilizce Caso 63 uyarlaması bulunuyor.

Gimlet’te de aynı görevi yapan O’Donnell, yıldız isimlerin rol aldığı Sandra ve Motherhacker gibi içeriklerin yapımcılığını üstlenmişti. Böylelikle Gimlet’in geniş kültür odaklı içeriklerinin yanına popüler yapımlar eklenmişti. Bu noktada Gimlet’in de Spotify tarafından satın alındığını hatırlatmakta fayda var.

Spotify podcast yayıncılığında en önemli mecralardan biri haline gelmiş durumda. Podcast’lerin eklenmesiyle müzik odaklı bir platform olmaktan çıkan şirket, e-kitapları da kataloguna eklemeye hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER