Eğlence

Spotify podcast keşfini kolaylaştıracak yeni bir teknolojiyi test ediyor

spotify podcast

Spotify pek çok ülkede podcast dinlemek isteyenlerin tercih ettiği ilk platform konumunda. ABD’de bu alanda pazar lideri olan şirket, geçtiğimiz yıl podcast keşif platformu Podz’u yaklaşık 50 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Spotify Podz’un teknolojisinin kendi uygulamasında kullanımı için testlere başladı.

Podz, ilk sesli ses akışının geliştiricisi olarak tanınmıştı. Podz’un teknolojisinde kullanıcılar dikey bir akışta aşağıya doğru iniş yaparak farklı programlardan 60 saniyelik kesitleri dinleyebiliyor. Podz bu kesitleri makine öğrenmesi teknolojisinin yardımıyla otomatik olarak hazırlıyor. Böylelikle yapımcıların bu iş için ekstra uğraşmasına gerek kalmıyor. Podz’un bu teknolojisi, Spotify’ın mevcut podcast hizmetlerini daha iyi noktaya taşıması için büyük avantaj sağlıyor.

Twitter kullanıcısı Chris Messina, Spotify’ın test ettiği yeni keşif özelliğinin görüntülerini paylaştı. Kullanıcılar dikey akışta aşağıya doğru inerken podcast’in kapak fotoğrafını görebilecek ve otomatik oluşturulan kısa ses klibinin dinleyebilecek. Kapak fotoğrafının altında sesin canlı transkriptini görmek mümkün olacak. Oynat tuşuna basınca tüm podcast dinlenebilecek ve “+” ikonuna dokununca da podcast kaydedilenler listesine eklenecek.

https://twitter.com/chrismessina/status/1507764847882080260

Spotify’dan yapılan açıklamada, özelliğin test edildiği doğrulandı. Ancak özelliğin çıkışı için bir tarih verilmedi. Açıklamada şirketin kullanıcı deneyimini iyileştirmek için düzenli olarak yeni özellikler test ettiği hatırlatıldı.

Yeni podcast keşif özelliğinin testi biraz zaman alacak gibi görünüyor. Hangi kullanıcıların bu yeni özelliği deneyimleyebildiği de belirsizliğini koruyor. Spotify bu deneyimi platformunu daha podcast dostu hâli getirmek için kullanacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER