Eğlence

Spotify podcast içeriklerinde tıklatılabilir reklamlar gösterecek

spotify podcast

Spotify 2020’de podcast reklamlarına promosyon kodları ve özel URL’ler eklenmesini mümkün kılacak bir reklam kurulumunu test ettiğini açıklamıştı. Test edilen bu kurulum sonunda kullanıcılarla buluşmaya başlıyor. Spotify’dan yapılan açıklamaya göre, podcast’lerde bahsedilen reklamlarla ilgili içeriklere ulaşmayı sağlayacak “aksiyon kartları” hem orijinal içeriklere hem de diğer podcast’lere eklenebilecek.

Söz konusu kartlar, podcast’te reklamın yapıldığı anda hem programın ve bölümün Spotify sayfasında hem de oynatıcı arayüzünde gösterilecek. Kullanıcılar bu sırada podcast’i dinlemeyi bıraksalar bile podcast’e geri döndüklerinde ilgili reklamı yine aynı yerlerde görebilecek.

Spotify bu yöntemin kullanıcıların promosyon kodunu veya özel URL’yi alabilmesini kolaylaştırmasının yanı sıra zamanı olanların reklamın sahibi markayla etkileşime girmesini sağlayacak bir araç olduğuna dikkat çekiyor. Tek bir dokunuşun kullanıcıların ilgilerini çeken bir bilgiye ulaşmaları konusunda bir şeyler yazmakla uğraşmaktan daha kolay olacağı belirtiliyor. Ancak Spotify Premium abonelerinin bile reklamla karşılaşacak olmasının bu yöntemin olumsuz yönü olduğunu belirtmek gerekiyor.

Spotify, Premium abonelerinin bile podcast sayfalarında reklam görecek olmasının büyük bir sorun olduğuna inanmıyor. Reklamların podcast yapımcılarının para kazanması için önemli bir yol olduğuna dikkat çeken şirket, böylelikle ürün ve servis tanıtımlarına uygun ve kazançlı bir mecraya dönüşeceğinin de altını çiziyor. Tıklatılabilir reklamların daha önceki reklam uygulamalarına kıyasla iki kat daha fazla site trafiği getirdiğini belirten Spotify, yeni yaklaşımından bir hayli memnun görünüyor.

İLGİLİ HABERLER