Eğlence

Spotify podcast’ler için interaktif anketleri test ediyor

spotify podcast

Spotify podcast içeriklerini daha “interaktif” hâle getirmek adına yeni bir özelliği test ediyor. Şirket, Instagram’da da büyük ilgi gören anket özelliğini podcast’lerine taşıyor. Spotify’ın anketlerinde de anket sahipleri ve anketi yanıtlayanlar sonuçları gerçek zamanlı olarak görebiliyor. Ancak Instagram’dan farklı olarak, burada verilen cevapların sahipleri anonim olarak kalacak. Anket sonuçlarını görebilmek için de oy kullanmak gerekecek.

Spotify bu yeni özelliği bugünden itibaren The Rewatchables ve Crime Countdown gibi orijinal içeriklerinde test etmeye başladı. Dinleyicilerin yaklaşık yüzde 90’ı bu anketleri Spotify’ın iOS ve Android uygulamalarında görecek. Ancak bir süre sonra tüm kullanıcılar bu anketleri görebilecek.

Spotify’ın bu podcast özelliğini direkt kontrolü dışındaki içeriklere açıp açmayacağı şu an için bilinmiyor. Anketler podcast’lerin bölüm sayfasında veya Şimdi Çalıyor sayfası üzerinde görülebiliyor.

Spotify bu yıl içinde daha önce de interaktif bir podcast özelliğini test etmişti. Şirket, haziran ayında kullanıcıların promosyon kodlarını hatırlamasını gerektirmeyen interaktif reklamları test etmeye başlamıştı. Söz konusu özellik dinleyiciler ve program sahiplerini etkileyen bir problemi çözmeye yönelikti. Anket özelliği ise kullanıcıların uygulamayla etkileşim isteğini test etmeye yönelik bir iş gibi görünüyor. Eğer kullanıcılar bu teste olumlu yaklaşırsa, Spotify’ın eline podcast sahiplerini cezbetmek için bir koz daha geçmiş olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER