Eğlence

Spotify popüler podcast yapım aracının adını değiştirmeyi değerlendiriyor

spotify podcast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify podcast yapımı ve yayıncılığı konusundaki yatırımlarının karşılığını büyük ölçüde almış durumda. Dünyanın en popüler podcast platformları arasına giren şirketin bu yolculuğundaki en önemli adımlardan biri de podcast yapım aracı Anchor’un satın alınması olmuştu. TechCrunch sitesinin haberine göre, Spotify Anchor’un adının değiştirilmesi seçeneğini değerlendiriyor.

Spotify’ın bu hazırlığı bir kullanıcı anketiyle ortaya çıktı. Şirket “Spotify for Podcasters” (Podcastçiler için Spotify) programının katılımcılarına bir anket gönderdi. Ankette Anchor’un özelliklerinin de Spotify uygulamasının çatısı altına taşınması önerildi.

Söz konusu ankette şu şekilde bir örnek duyuru yer alıyor: “Anchor ve Spotify for Podcasters artık Spotify Creator Studio adı altında hizmet verecek. Her şeyi bir arada toplayan bu platform, her türden ve her ölçekten içerik yapımcısına kendilerini ifade etme ve Spotify’da başarılı olma imkanı verecek.”

Spotify podcast yapım aracı Anchor’u 2019’da satın almıştı

Spotify podcast yapım aracı Anchor’u 2019’da satın almış ve bu hamle yukarıda da belirttiğimiz gibi şirketin podcast alanındaki başarısında önemli bir rol oynamıştı. Podcast kütüphanesinde 47.7 milyon içerik barındıran Spotify, bu içeriklerin büyük kısmını yapımcıların başlangıç noktası olan Anchor sayesinde kazanmıştı. Anchor’un podcast yapımcılığı konusundaki liderliği hâlâ devam etse de, bunun eskisi kadar ezici bir nitelikte olmadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER