Eğlence

Spotify podcast açılımına Parcast ile devam ediyor

spotify podcast

Spotify podcast pazarındaki etkinliğini artırmaya yönelik hamlelerini yeni bir satın almayla devam ediyor. Çevrimiçi müzik devi; polisiye, bilimkurgu ve gizem temalı podcast’ler üzerinde yoğunlaşan podcast ağı Parcast‘i satın aldı. Spotify’ın Parcast için ne kadar ödeyeceği şu an için bilinmiyor.

Spotify kısa süre önce saygın podcast ağlarından Gimlet Media‘yı satın almıştı. Şirket, podcast oluşturma uygulaması Anchor‘u da bünyesine katmıştı. Spotify’dan Parcast’in satın alınmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, polisiye ve gizem temalarının kullanıcılar arasında büyük ilgi gördüğü ve bu nedenle Parcast’in satın alındığı belirtildi.

Bu açıdan bakınca Spotify’ın dikkat çekici içerikler oluşturma konusunda tecrübesi olan ve başarılı bir platformu satın alması mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Spotify’ın finans şefi Barry McCarthy, şirketin Netflix’inkine benzer bir model uyguladığını ve “iyi, tahmin gücü yüksek algoritmalar” geliştireceğini belirtmişti. Bu da Spotify’ın yapımlarını kullanıcılardan gelebilecek reaksiyonları hesap ederek şekillendireceği anlamına geliyor.

Spotify podcast odaklı hamlelerini sürdürecek

Bu noktada Spotify’ın çok karmaşık algoritmalara ihtiyaç duymadığını da belirtmek gerekiyor. Şirket için satın alma konusunda nihai kararın verilmesi için dinleme verisi yeterli oluyor. Spotify daha önce Gimlet’i satın almasını Disney’in Pixar’ı veya Marvel’i satın almasına benzetmişti. Söz konusu stüdyolar bağımsızlıklarını korurken, Disney’in fikri mülkiyet katalogunu zenginleştirmişti. Parcast’in yola nasıl devam edeceği bilinmese de, Gimlet’in Brooklyn’deki genel merkezinin açık tutulacağı biliniyor.

Spotify podcast temalı anlaşmalar için 500 milyon dolar harcamayı planladığını daha önce açıklamıştı. Dolayısıyla bu yıl benzer başka haberler duymak da şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER