Eğlence

Spotify Plus ile reklamlı, ancak daha az kısıtlamalı yeni bir paket gelebilir

spotify plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify Plus, mevcut ücretsiz ve premium paketlerinin unsurlarını birleştiren ve şu sıralar akış hizmeti tarafından testleri yapılan yeni bir düşük maliyetli abonelik paketi. Bu plan, Spotify’ın ücretsiz seviyesi gibi reklamlar içeriyor, ancak bir saat içinde atlayabileceğiniz parça sayısına herhangi bir sınır getirmiyor. Ayrıca kullanıcılar, çoğunlukla albümler ve çalma listeleri içinde karıştırmakla sınırlı olmak yerine, dinlemek istedikleri belirli şarkıları seçmekte özgür oluyorlar.

Yurt dışındaki bazı kullanıcılar, Spotify Plus’ın ayda 0,99 ABD doları fiyatıyla (ABD’deki standart 9,99 ABD doları premium paketinin fiyatının onda biri) reklamının yapıldığını gördü. Ancak Spotify’ın testinin, kullanıcının ilgisini ölçmek için yeni planı çeşitli fiyat noktalarında rastgele sunmayı içerdiği anlaşılıyor.

Spotify’ın ücretsiz planı, 2018’den beri mevcut hâlini koruyor. Kullanıcıların saatte altı parçadan fazlasını atlamalarına izin vermiyor ve yalnızca editoryal olarak seçilmiş çalma listelerinden algoritmik olarak oluşturulmuş “Discover Weekly” ve “Daily Mix” gibi koleksiyonlar gibi 15 çalma listesinden belirli parçaları seçip dinlemelerine izin verir. Bu çalma listelerinin dışında, ücretsiz kullanıcılar yalnızca karıştırılmış parçaları dinleyebilir. Yeni Spotify Plus abonelik paketi, bu kısıtlamalardan bazılarını azaltmanın nispeten ucuz bir yolu olarak nitelendirilebilir.

spotify plus

Konuyla ilgili olarak The Verge sitesine açıklama yapan sözcü, “Spotify deneyimini geliştirmek için her zaman çalışıyoruz ve kararlarımızı bilgilendirmek için rutin olarak testler yapıyoruz” dedi. “Şu anda sınırlı sayıda kullanıcımızla reklam destekli bir abonelik planı testi yapıyoruz.”

Ancak Spotify, yeni katmanın mevcut haliyle kullanıma sunulacağının garantisi olmadığı konusunda uyarıyor. “Bazı testler, yeni teklifler veya geliştirmeler için yolu açarken, diğerleri yalnızca öğrenme sağlayabilir. Şu anda paylaşacak ek bilgimiz yok.”

Spotify’ın yeni özellikleri, piyasaya sürülmeden daha yıllar önceden başlayarak test etmeye dair bir geçmişi vardır. Bunun en iyi örneği, Spotify’ın 2017’de test ettiği kayıpsız ses akışıdır. Hizmet, bu yılın başlarında kayıpsız Spotify HiFi planı olarak resmen açıklansa da, henüz kullanıma sunulmadı. Yapılan diğer testler arasında, her ikisi de artık uygulamada görünmeyen belirli oynatma listeleri için Snapchat benzeri hikayeler ve podcast’ler için görsel alıntı kartları bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER