Eğlence

Spotify Sony işbirliğiyle PlayStation Müzik uygulamasında

Spotify-Playstation-Muzik-300315-1

Spotify ve Sony Network Entertainment International LLC işbirliğiyle Spotify bundan böyle PlayStation Müzik’te olacak.

41 ülkedeki PlayStation kullanıcılarıyla, PlayStation Müzik üzerinden buluşacak olan Spotify, PlayStation 4’te bulunan arka planda dinleme özelliği sayesinde oyun oynarken en sevilen şarkıları dinleme imkanı sunacak. Oyun severler 30 milyondan fazla şarkıdan oluşan Spotify arşivi sayesinde her oyuna ve duruma uygun müzik seçeneğine ulaşabilecek.

Bunun yanında PlayStation sahipleri “Müziklerim” sekmesinden en sevdikleri şarkıları seçebilecek, her türlü mod ve ana uyacak çalma listesini bulmak için de “Gözat” sekmesini kullanabilecek. Ayrıca Spotify’ın oluşturduğu yeni oyun çalma listelerinden yararlanmak mümkün olacak.

Spotify Connect desteği sayesinde oyunu yarıda kesmek zorunda kalmadan, telefon ya da tablet kullanarak şarkılar arasında geçiş yapmak, müziğin sesini açmak da gerçekleştirilebiliyor.

Spotify’ın ürünlerden sorumlu başkanı Gustav Söderström konuyla ilgili olarak “Oyun oynarken, müziğin her zaman ayrı bir önemi vardır. Quake ve Counter-Strike gibi oyunları arka planda en sevdiğim müzikleri dinleyerek oynadığımı hatırlıyorum, bu şekilde oyun deneyimimi bambaşka bir seviyeye taşırdım. Bugün yaptığımız lansman ile, müzikle birlikte oyun sihirini geri getiriyoruz ve bunu yaparken de büyük ekranda harika görünen, çok güzel tasarlanmış, kullanımı kolay bir deneyim sunuyoruz.” dedi.

Sony Network Entertainment Uluslararası Başkanı John Kodera da “Dijital eğlencenin ilk akla gelen durağı olan Playstation’da dünyanın en etkili müzik servisini sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Dünyadaki milyonlarca kullanıcı artık PlayStation 4 ve PlayStation 3 konsollarından dijital müziğin keyfini çıkarabilecek. PlayStation Müzik, Spotify ile birlikte, oyuncuların PlayStation’dan beklediği en iyi eğlence deneyimini sunmak için gelişmesini sürdürecek.” açıklamasında bulundu.

PlayStation kullanıcıları Spotify’ı DualShock kumandayla yönetebilecek. PS4’te ana menüden Spotify’a erişmek için PS butonuna basarak  ulaşabilir ya da bu butonu aşağıya doğru basılı tutarak hızlı menüye geçiş yapabilirsiniz, böylece oyun oynarken şarkıyı durdurabilir, atlayabilir veya sesini açabilirsiniz.

PlayStation Music’te PS3 ve PS4 ile bugün kullanıma açılan Spotify, ayrıca Xperia akıllı telefon ve tabletlerde de kullanılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER