Eğlence

Spotify Öne Çıkan Küratör testiyle kullanıcı listelerine odaklanacak

spotify öne çıkan küratörler
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify, kullanıcılar tarafından oluşturulan popüler oynatma listelerini uygulamanın ana sayfasına getiren yeni bir özelliği test ediyor. Eğer bu testin bir parçasıysanız, önerilen çalma listeleri kendi Öne Çıkan Küratör satırında görünecektir. Spotify, söz konusu özelliği belirli ülke pazarlarında denediğini, ancak tam olarak nerede veya hangi cihazlarda kullanıma sunulacağını belirtmediğini söylüyor.

Spotify’ın belirttiği gibi, Öne Çıkan Küratörler bölümü yalnızca herhangi bir kullanıcının oynatma listelerini içermiyor. Platform küratörleri, takipçilerine ve çalma listelerinin popülerliğine ve “oynatma listeleri aracılığıyla benzersiz hikayeler” anlatıp anlatmadıklarına veya dinleyicilerle “gerçek bağlantılar” oluşturup oluşturmadıklarına göre seçti.

Spotify kısa süre önce, sizin ve diğer 10 arkadaşınızın tüm grup için kişiselleştirilmiş ortak bir çalma listesi oluşturmanıza olanak tanıyan Blend adlı yeni bir özelliği kullanıma sunmuştu. Her bir üyenin katılımından sonra Spotify, herkesin tercihine göre otomatik olarak bir çalma listesi oluşturur.

Spotify, son zamanlarda kullanıcıların platform üzerinde farklı müzik türlerini ve zevklerini keşfetmelerine yönelik özellikler sunuyor. Sizin İçin çalma listeleri, müzik zevkinizi tahmin etmekte belirli bir noktaya kadar başarılı olurken, Spotify’ın kendi oluşturduğu çalma listeleri ise genellikle yeni parçaları veya sanatçıları keşfetmeye odaklanıyordu. Diğer Spotify kullanıcılarının hazırladığı listelerin daha fazla öne çıkarılması, ilginizi çekecek ve hoşunuza gidecek parçaları keşfetme şansınızı artıracaktır.

İLGİLİ HABERLER