Eğlence

Spotify NFT sahiplerine özel çalma listelerini test ediyor

spotify yapay zeka

Spotify NFT sahiplerine özel çalma listeleri sunarak popüler teknolojileri kullanıcılarıyla buluşturma girişiminde yeni bir adım daha atıyor. Bu doğrultuda müzik grubu Kingship ile iş birliği yapan şirket; Fluf, Moonbirds ve Overlord gibi kuruluşlarla da birlikte çalışıyor.

Bu yeni özellik ilk etapta belli ülkelerde Android kullanıcılarının erişimine açılmış gibi görünüyor. Apple iOS’te NFT kullanımına sınırlama getirdiği için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak Engadget sitesine gönderilen açıklamada, bu tarz testlerin düzenli şekilde gerçekleştirildiği belirtildi. Bu testlerden bazılarının önemli özelliklerin yolunu açtığı, bazılarının ise önemli bilgiler kazandırdığı ifade edildi.

Spotify NFT galerilerini de test etmişti

NFT testiyle ilgili detay paylaşmayan Spotify’ın 8 Mart’ta gerçekleştireceği etkinlikte bu özellik hakkında bilgi verip vermeyeceği de belirsizliğini koruyor.

Spotify NFT’lere yabancı bir şirket değil. Şirket geçtiğimiz yılın ilkbaharında sanatçı sayfalarında NFT galerilerini test etmiş ve bu konuda teknik deneyimi olan kişileri işe almıştı. NFT destekli çalma listeleri şirkete hem yeni iş birliklerinin hem de yeni gelir kaynaklarının kapısını açıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER