Eğlence

Spotify ilk belgeselinde Metallica’nın yola çıkışını anlatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify metallicaSpotify’ın “Landmark” başlığı altında belgeseller hazırlayacağına dair ilk haberler geçtiğimiz mayıs ayında ortaya çıkmıştı. Bu belgesellerin ilk örneği, iOS ve Android kullanıcılarıyla buluşmaya başladı. “Landmark – Metallica: The Early Years” adını taşıyan belgesel, metal dünyasının efsanevi grubunun köklerine bir bakış atıyor. Grubun küçük barlardan başlayıp stadyumlara giden yolculuğunun ilk günlerini belgeselde görmek mümkün oluyor. Toplam dört bölümden oluşan belgesel, grubun kuruluşu ve 1984 tarihli “Ride the Lightning” albümünün çıkışı arasındaki döneme odaklanıyor.

Spotify önümüzdeki dönem için çok sayıda program hazırlamayı planlıyor. Bu programlardan biri olan Landmark’ta müzik tarihinin önemli olayları, grupları ve kilometre taşları konu alınacak. Belgesellere özel olarak hazırlanan çalma listeleri de eşlik edecek.

Spotify Metallica belgeselini ücretsiz paketteki kullanıcılara da sunuyor

Landmark’ın Metallica temalı dört bölümünü ilk olarak ABD, Almanya, Birleşik Krallık ve İsveç’te bulunan kullanıcılar Spotify’ın iOS ve Android uygulamaları üzerinden izleyebilecek. Belgeselin web ve masaüstünde izlenip izlenemeyeceği konusunda şu an için somut bir bilgi bulunmuyor. Buna ek olarak, yukarıda adı geçen 4 ülke dışında belgeselin ne zaman yayınlanacağı da henüz bilinmiyor. Spotify’ın Landmark belgeselinin ilk dört bölümünü hem ücretli hem de ücretsiz kullanıcılarına açması ise hoş bir detay olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER