Eğlence

Spotify’dan tasarruf odaklı uygulama: Spotify Lite

spotify lite

Popüler uygulamaların “Lite” versiyonları, Android ekosisteminin önemli parçaları arasında bulunuyor. Özellikle Android Go‘nun ilk yayınlandığı dönemde bu uygulamalar oldukça popülerdi. Google’ın düşük donanımlı telefonlara özel konfigürasyonunun yarattığı heyecan, artık biraz sönmüş durumda. Ancak bu durum popüler geliştiricilerin partiye katılması için engel teşkil etmiyor. Bu geliştiricilerden biri olan Spotify, Spotify Lite adını taşıyan yeni uygulamasını duyurdu.

Çevrimiçi müzik devi, yeni uygulamasıyla veri tüketimi ve bütçe konusunda hassas kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor. Tıpkı diğer “Lite” uygulamalar gibi, Spotify’ın Lite versiyonu da, öncelikli olarak veri tüketimini aşağıya çekmeyi amaçlıyor. Buna ek olarak, uygulamanın telefonun depolama alanında küçük bir yer kaplaması da, hedeflenenler arasında yer alıyor.

Spotify Lite, telefonun depolama alanında sadece 10 MB yer kaplıyor. Bunun diğer Lite uygulamalara kıyasla büyük bir alan olduğu bile söylenebilir. Uygulamanın mobil veri tüketimi ise kullanıcılar tarafından sınırlandırılabiliyor. Böylelikle kullanıcıların kota aşımı konusundaki endişeleri bir nebze olsun azaltılabiliyor. Uygulamanın ön belleği de, Android’in ayarlar menüsüne gitmeden temizlenebiliyor.

Bu optimizasyonların yapılması için nelerden taviz verildiği şu an için bilinmiyor. Spotify, kullanıcıların Lite versiyonda da standart versiyondan aşina oldukları deneyimi yaşayacağını savunuyor. Şirket bu uygulama üzerinde yapılan değişikliklerin ana uygulamaya da yansıtılacağının altını çiziyor.

Spotify Lite uygulaması, ilk etapta 36 ülkede Android cihaz sahipleriyle buluşuyor. Söz konusu ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Uygulama, Android 4.3 ve daha sonra yayınlanan sürümlere sahip cihazlara yüklenebiliyor.

İLGİLİ HABERLER