EğlenceManşetler

Spotify Lite Android uygulaması Google Play Store’da yerini aldı

spotify lite androidFacebook ve Google gibi büyük şirketlerin de aralarında bulunduğu pek çok üretici, Android uygulamalarının “lite” versiyonlarını geliştiriyor. Söz konusu uygulamalar, gelişmekte olan pazarlardaki Android cihaz sahiplerine önemli avantajlar sağlıyor. Bu kervana katılan son büyük şirket Spotify oldu. Spotify Lite Android uygulaması Google Play Store’da yerini aldı.

Facebook ve Google’ın “lite” uygulamalarında genellikle servislerinin sunduğu temel özelliklerin büyük kısmından çok az taviz veriliyor. Spotify Lite ise neredeyse tamamen tavizlerden oluşuyor. Böylelikle ortaya oldukça sade ve yalın bir çevrimiçi müzik deneyimi çıkıyor.

Lite uygulamalarda öncelikli olarak uygulamanın cihazların depolama alanında daha az yer kaplamasına odaklanılıyor. Uygulamaların daha az yer kaplaması, özellikle giriş seviyesi cihazlar açısından büyük önem taşıyor. Buna ek olarak, güncelleme boyutlarını küçük tutmak ve veri tüketimini azaltmak da hedefler arasında yer alıyor. Spotify Lite bütün bu hedefleri yerine getiriyor, ancak bunu yaparken önemli tavizler de veriyor.

Uygulamanın yapabildiklerini sıralamak, yapamadıklarını anlatmaktan daha kolay bir iş gibi görünüyor. Spotify Lite, önerilen çalma listelerindeki şarkıları gelişigüzel bir sırada çalıyor. Şarkı arama, çalma listesi yönetme, radyo, Spotify Connect gibi özellikler uygulamada bulunmuyor. Uygulama genel olarak bir “internet radyosu” şeklinde işliyor.

Spotify Lite Android uygulaması hâlâ test etiketi taşıyor. Dolayısıyla uygulamada bazı değişikliklerin yapılması muhtemel görünüyor. Spotify Lite henüz Türkiye’den indirilemiyor.

İLGİLİ HABERLER