Teknoloji

Spotify’ı Linux tabanlı bilgisayarlara yüklemek kolaylaştı

spotify podcast otomobil gorunumu

spotify linuxSpotify Linux işletim sistemli cihazlar üzerinden uygulamasına erişilebilmesini ciddi ölçüde kolaylaştırdı. Konuya ilişkin duyuruyu Linux tabanlı işletim sistemi Ubuntu’yu geliştiren Canonical yaptı. Bu açıklamaya göre, Spotify farklı Linux versiyonları üzerinde çalışan bir “evrensel uygulama paketi” yayınladı.

Canonical’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Spotify kendi evrensel uygulama paketini yayınlayarak Linux ekosistemindeki abonelerine kullandıkları sürümden bağımsız olarak favori müzik servislerine ulaşma imkânı sundu. Spotify’ın evrensel uygulama paketi ekosistemine katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. 2018’de bu listeye yeni paketlerin eklenmesini de heyecanla bekliyoruz.”

“Snap” ismiyle de anılan evrensel uygulama paketleri, Linux için basit bir yükleme aracı işlevi görüyor. Söz konusu paketlerin güzelliği, açık kaynaklı sistem yazılımının farklı sürümlerinde rahatlıkla kullanılabilmelerinden geliyor. Bu farklı sürümler arasında Linux Mint, Manjaro, Debian, OpenSUSE, Solus ve Ubuntu yer alıyor.

Spotify Linux üzerinde manuel güncellemeye gerek olmadan çalışacak

Evrensel uygulama paketleri, yapıları gereği geliştiricileri tarafından çalışırken güncellenebiliyor. Dolayısıyla Spotify Linux üzerinde manuel bir güncelleme olmadan çalışabilecek. Linux üzerinden Spotify’a erişenlerin sayısı Windows veya macOS’e kıyasla oldukça az. Yine de, Spotify’ın kullanıcı tabanının tamamını kucaklamaya çalışmasının hoş bir hareket olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER