Eğlence

Spotify kullanıcıları sertifika sorunu nedeniyle bir saat müzik dinleyemedi

Spotify premium iphone ücretli podcast

Spotify kullanıcıları bugün öğleden sonra şarkı dinlemekte sıkıntılar yaşadı. Sorun TSİ 15.00 sularında başladı ve çok sayıda Spotify kullanıcısı bir saati aşkın zaman boyunca düzgün biçimde müzik dinleyemedi.

Kullanıcılardan gelen şikayetlere göre şarkılar sadece birkaç saniye çaldıktan sonra duraklıyor ve Spotify uygulaması “mevcut parça çalınamıyor” biçiminde bir hata gösteriyor. Spotify, Twitter hesabından paylaştığı ilk tweette sorundan haberdar olduğunu ve durumu kontrol ettiğini kaydetti.

Spotify sorunun nedeni hakkında bilgi vermedi, ancak görünen o ki, şirket TLS sertifikasını yenilemeyi unutmuş. Bir Cloudflare mühendisi, önemli bir Spotify sertifikasını süresinin dolduğunu kaydetti. Servis, ilgili sertifikanın yenilenmesinden kısa bir süre sonra normale döndü. Spotify da bu durumu attığı ikinci bir tweet ile duyurdu.

Böyle kesintiler Spotify kullanıcılarının pek başına gelmez, bu nedenle şaşırdığımızı söylememiz gerekiyor. Müzik yayın servisinin yaşadığı en son büyük problem temmuz ayında meydana gelmişti ve uygulama açılış esnasında çöküyordu. Ancak bu durum da Facebook iOS SDK’sında meydana gelen ve daha birçok uygulamayı etkileyen problemden kaynaklanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER