Eğlence

Spotify’ın aylık kullanıcı sayısı 300 milyonu geçti

spotify podcast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify tarafından yapılan son açıklamaya göre, servisin aylık aktif kullanıcı sayısı 320 milyona ulaştı. Ücretli abone sayısı ise 144 milyona çıktı. Spotify söz konusu alanlarda sırasıyla yüzde 29 ve 27 oranında artış yakalamış oldu.

Kullanıcı sayısındaki artışta temel faktör olarak Hindistan’daki reklam kampanyası ve Spotify’ın Rusya ve etrafındaki 12 ülkede faaliyete geçmesi öne çıkıyor. Şirket, Rusya’nın en başarılı çıkış performansının sergilendiğini belirtti.

Kullanıcı ve abone sayısındaki artış, Spotify’ı rakipleri Amazon ve Apple’ın bir hayli önüne taşıdı. Geçtiğimiz ocak ayına ait verilere göre, Amazon Music neredeyse tamamı ücretli 55 milyon aboneye sahip. Promosyonlar ve denemeler hariç ücretsiz bir paketi bulunmayan Apple Music’in abone sayısı ise geçtiğimiz yıl verilen rakamlara göre 60 milyon seviyesindeydi.

Spotify, kullanıcı sayısındaki ve gelirlerindeki artışa rağmen, geride kalan çeyreği 101 milyon avro zararla kapatmaktan kurtulamadı. Şirket bir yıl önce aynı dönemde 241 milyon avro kâr elde etmişti. Bu tablonun ortaya çıkmasında Spotify’ın indirimli planlarla yeni kullanıcı kazanmaya çalışması etkili olmuş gibi görünüyor. Şirketin kullanıcı başına olan geliri bir önceki yıla kıyasla yüzde 10 oranında düşerek 4.19 avro seviyesine geriledi.

Spotify kullanıcı sayısı artışında önemli bir rol oynayan podcast’ler ile ilgili olarak da detaylı bilgiler verdi. Platformdaki toplam podcast sayısının 1.9 milyona ulaştığı belirtilirken, aylık kullanıcılarının yüzde 22’sinin podcast dinlediği ifade edildi. Bu oran bir önceki çeyrekte yüzde 21 seviyesindeydi.

İLGİLİ HABERLER