Eğlence

Spotify kullanıcılarına kişiselleştirilmiş konser listeleri sunacak

spotify telif
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify-logo-180615

Spotify’ın kullanıcılarının müzikal zevkleri doğrultusunda kişiye özel olarak hazırladığı ve her pazartesi günü güncellediği “Haftalık Keşif” listeleri, servisin pek çok kullanıcısı tarafından tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Kişiye özel hazırlanan özelliklerine bir yenisini daha ekleyen Spotify Konserler adını verdiği bölümde üyelerine yakın çevrelerinde ilgilerini çekebilecek konserlerin listesini sunacak.

Spotify, kullanıcıların müzik zevklerindeki değişimin yapılan konser önerilerine de yansıyacağının sözünü verdi. Bunun farklı müzik türlerini keşif yolculuğuna çıkanları sevindirecek bir özellik olacağı rahatlıkla söylenebilir.

spotify-konserler-131115

Spotify kullanıcıları Konserler bölümüne servisin Gözat sekmesi üzerinden erişebilecek. Seyahatte olanlar ve canlı müzik dinlemek isteyenler, bulundukları bölgeye özel önerileri de görebilecek. Spotify, SongKick ile işbirliğine giderek bilet satın alma konusunda bir kolaylık sağlasa da; bu işbirliğinin Türkiye’yi kapsamadığını belirtmek gerekiyor.

Spotify, daha önce iOS uygulamasındaki sanatçı sayfalarında konser bilgilerine yer veriyordu. Ancak yeni dönemde bu özellik biraz daha geliştiriliyor ve kullanıcılara müzik zevklerine göre konser tavsiye eden bir yapıya bürünüyor. Konserler bölümüne Spotify’ın iOS ve Android uygulamaları üzerinden erişilebilecek.

İLGİLİ HABERLER