Eğlence

Spotify kalp düğmesini daha kullanışlı bir artı düğmesiyle değiştiriyor

spotify artı düğmesi

Spotify’ın kalp simgesi, bir müzik parçasını kaydetmenize ve belirli çalma listelerine parça eklemenize olanak tanıyan bir “artı” düğmesine dönüşüyor. Müzik akışı uygulaması bu değişikliği blogunda yayınladığı bir yazıyla duyurdu.

Artık bir şarkıyı veya podcast’i kitaplığınıza kaydetmek için yeni getirilen “artı” simgesine bir kez dokunmanız gerekecek. Eğer seçtiğiniz bir oynatma listesine eklemek istiyorsanız, bunun için tekrar dokunmanız gerekecek.

Aslında Spotify’ın geçen yılın sonlarından beri değişikliği test ettiği anlaşılıyor. Bazı kullanıcıların uygulamalarında zaten birleştirilmiş “artı” düğmesi var. Daha önce Spotify uygulamasında, bir şarkıyı beğenmek ve onu kitaplığınıza kaydetmek anlamına gelen bir “kalp” simgesi ve uygulamanın üç noktalı menüsünde sakladığı ayrı bir “çalma listesine ekle” düğmesi bulunuyordu.

spotify artı düğmesi

Spotify artı düğmesinin zamandan tasarruf sağlayacağını söylüyor

Spotify, değişikliğin kullanıcıların “zamandan tasarruf etmesine” yardımcı olacağını ve “aynı anda birden fazla çalma listesine eklemeyi” kolaylaştıracağını söylüyor. Ancak bu değişikliğin kullanıcılara verdiği hissin eskisiyle aynı olacağını söylemek zor. Çünkü kalp simgesi beğeniyi temsil eder ve kullanıcılara, beğeni doğrultusunda daha fazla parçayı önermeye de imkan sağlar. Şimdi yeni gelen artı düğmesi ise başka bir amaca hizmet ediyormuş gibi görünüyor.

Spotify tarafından belirtildiği gibi, bu yeni artı düğmesi yalnızca müzik parçalarını ve podcast’leri kitaplığınıza veya diğer çalma listelerine kaydetmenize izin vermekle kalmaz, aynı zamanda tüm albümleri, çalma listelerini ve sesli kitapları eklemenize de olanak tanır. İçerik kaydedildikten sonra düğme yeşil bir onay işaretine dönüşecektir.

Yeni düğme bugün itibarıyla dünya çapında Android ve iOS’ta kullanıma sunuluyor. Önümüzdeki haftalarda ise tüm Spotify kullanıcılarına ulaşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER