Eğlence

Spotify Joe Rogan’ın podcast’inin 100’den fazla bölümünü kaldırdı

joe rogan spotify

Spotify geçtiğimiz cuma gününden bu yana Joe Rogan Experience podcast’inin 113 bölümünü platformdan kaldırdı. İlk etapta 70 bölümü kaldıran şirketin yaklaşık 40 bölümü de daha önce sessiz sedasız çıkardığı belirtildi.

Joe Rogan, son haftaların en çok konuşulan isimlerinden biri. Rogan’ın programında COVID-19 hakkında tartışmalı bilgiler paylaşan doktorları konuk etmesinin ardından Spotify, bazı müzisyenlerin sert tepkileriyle karşılaşmıştı. Söz konusu tepkilere yol açan bölümlere hâlâ erişilebildiğini belirtmekte fayda var.

Aralarında Neil Young’ın da bulunduğu müzsiyenler, bu podcast’ler nedeniyle şarkılarını Spotify’dan çekme kararı almıştı. Bilim insanları ve doktorlar da Spotify’a açık bir mektup göndermiş ve söz konusu bölümlerdeki yanlışlara dikkat çekmişti. Doktor Robert Malone’un COVID-19 aşılarının etkisine dair inancı “kitlesel bir sanrı” olarak nitelediği tartışmalı bölüm, Spotify’da da hâlâ mevcut.

Spotify’ın bölümleri bir sıra doğrultusunda silmediği anlaşılıyor. Silinen bölümlerin hangi politika çerçevesinde değerlendirildiği ise belirsizliğini koruyor. Spotify’ın küresel iletişim sorumlusu Dustee Jenkins’in verdiği bilgiye göre, şirket Joe Rogan Experience’ın pek çok bölümünü değerlendirdi ve bunları kaldırmak için gerekli sonuçlara ulaşamadı.

Joe Rogan podcast bölümlerinin Spotify tarafından kaldırılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bölümlerin kaldırılmasına neden olan ırkçı ifadeleri kullandığı için özür diledi. Irkçı olmadığını söyleyen Rogan, ne olursa olsun ırkçı dil kullanmaması gerektiğinin de altını çizdi. Spotify’ın bundan sonra nasıl bir tutum izleyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER