Eğlence

Spotify ekonomik durgunluk tehlikesine karşı harekete geçti

spotify google

Spotify işe yeni personel alımını yüzde 25 oranında azaltmaya karar verdi. Bloomberg tarafından ulaşılan bir şirket içi yazışmada bahsedilen bu kararın ekonomik durgunluk endişesiyle alındığı düşünülüyor. Bu kararın hangi iş kollarını etkileyeceği ise şu an için tam olarak bilinmiyor.

Spotify borsadaki sallantıların ardından personel yapısında yeniden değerlendirmeye giden tek teknoloji şirketi değil. Meta ve Twitter da bir süre önce işe yeni personel alımını kısmen durdurmuştu. Netflix ise nisan ayında Tudum isimli internet sitesinin personelinin bir kısmıyla yollarını ayırmıştı.

Geçtiğimiz hafta şirketin yatırımcı sunumunda konuşan CEO Daniel Ek, şirketin büyümesinin sadece abone sayısıyla sınırlı kalmadığını; podcast ve sesli kitaplar gibi alanlarda da sıçrama yapıldığını belirtmişti. Ancak finans şefi Paul Vogel, personel alım sürecinin ekonomik koşullardan etkilenebileceğinin ipucunu vermişti.

Vogel, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı: “Küresel ekonomiyle ilgili belirsizliklerin giderek arttığının farkındayız. Bu durum henüz büyümemize gözle görülür bir etki yapmış değil. Ancak süreci yakından izliyoruz ve kısa vadeli işe alım planlarımızı yeniden değerlendiriyoruz.”

Spotify tarafından ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na sunulan bir belgeye göre, 2021’in sonu itibarıyla şirketin 6 bin 600’den fazla çalışanı bulunuyor. Ekonomik koşullar şirketi yavaşlamak zorunda bıraksa da, Daniel Ek işe yeni personel alımının süreceğinin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER