Eğlence

Spotify iOS uygulaması yenilenen tasarımıyla daha kullanışlı

spotify ios yeni tasarım

Spotify iPhone uygulamasına yepyeni bir görünüm kazandırıyor. Yeni dağıtımına başlanan kullanıcı arayüzü, yazılı metinden daha çok genel ikonlara ve görsel işaretlere odaklanıyor. Spotify bu sayede uygulamanın dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar için daha kolay erişilebilir bir deneyim sunacağını belirtiyor.

Öncelikle Spotify, sanatçı veya çalma listesi sayfasında görünen kelime bazlı “karıştır” düğmesini değiştirmiş. Şimdi basitleştirilmiş yeşil renkli bir düğme var ve bu, hem oynat hem de karıştır ikonlarını içeriyor. Diğer alışılmış ikonlar aynı şekilde dursa da, yeni yerlerine taşınmış.

Premium kullanıcılar için, “beğen”, “oynat” ve “indir” ikonları tek bir satırda, ekranın ortasında olacak şekilde bir arada gruplandırılmış. Aynı zamanda Wi-Fi olmadan dinleme amaçlı indirmek için yeni bir ikon var. Spotify benzer bir ikonu hâlihazırda podcast’ler için sunuyordu. Müzik yayın servisi, bu değişiklikler sayesinde uygulamanın tek elle daha rahat biçimde kullanılacağının altını çiziyor.

Ayrıca her bir ayrı parça için albüm resmi, “albüm” görünümü dışındaki tüm görünümlerde karşımıza çıkacak. Bu sayede dinlemek istediğiniz şarkıları daha kolay tespit edebileceksiniz. Hâlihazırda beğendiğiniz parçaların isimlerinin yanında da kalp işareti görüntülenecek.

Tüm bu kullanıcı arayüzü değişiklikleri Spotify’ı ücretsiz veya premium olarak kullanan iOS kullanıcılarına bugünden itibaren sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER