EğlenceManşetler

Spotify iOS kullanıcılarına iTunes App Store aracılığıyla ödeme yapmaktan vazgeçmelerini tavsiye ediyor

spotify telif
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify-logo-180615

Spotify iOS işletim sistemli cihaz sahiplerine abonelik işlemlerini iTunes App Store yerine Spotify’ın web sitesi üzerinden yapmalarını tavsiye ediyor. Kullanıcılarını bir e-posta aracılığıyla teşvik eden Spotify, aylık ödeme emrini App Store üzerinden verenlere otomatik yenilemeyi iptal etmelerini ve süreci web sitesi aracılığıyla yeniden başlatmalarını önerdi. Söz konusu e-postada Apple’ın iTunes aracılığıyla yapılan ödemelerden yüzde 30 komisyon aldığına dikkat çekildi ve normalde 9.99 TL olan aylık Premium paket ücretinin iTunes App Store’da 12.99 TL’ye çıktığı ifade edildi.

Spotify, gönderdiği e-postada iOS cihaz sahiplerine iTunes App Store’daki yenileme sürecini nasıl iptal edeceklerini ve hesabı Spotify’ın web sitesine nasıl taşıyacakları adım adım anlatılıyor. Spotify, bu işlemin gerçekleştirilmesi için öncelikli olarak mevcut planın sona ermesi gerektiğinin altını çizdi. Tavsiye edilen işlemi gerçekleştirmenin iOS cihazlarda Spotify kullanmaya herhangi bir engel teşkil etmediğini vurgulamakta fayda var.

spotify-e-posta-ios-090715

Apple, uygulama içinden gerçekleştirilen aboneliklerden yüzde 30 oranında pay alması nedeniyle çevrim içi müzik servislerinin tepkisini çekmişti. Apple Music’in faaliyete geçmesiyle birlikte bu şikayetlerin dozu biraz daha yükselmişti. Apple’ın iOS’ten aldığı komisyonu kesmesinin zararı da kendisiyle birlikte büyüyen Spotify’ı sevindirecek bir gelişme olacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER