Eğlence

Spotify’dan ilk kez Premium abone olacaklara yeni bir fırsat

spotify yapay zeka
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify bugünden başlayarak yeni bir fırsat sunuyor. Böylelikle daha fazla kişiyi ücretli abonelik servisine çekmeyi hedefliyor. Yeni kullanıcılar bugünden itibaren 30 Haziran tarihine kadar kayıt olduklarında üç aylık premium üyeliğe ücretsiz sahip olacaklar. Bu fırsat Aile, Öğrenci ve Bireysel gibi farklı premium planlarını kapsıyor. Spotify Premium abonelik fırsatı ile ilgili detaylara spotify.com/premium adresinden ulaşabilirsiniz.

Spotify bu fırsatla Kovid-19 pandemisinin sürdüğü dönemde abonelik gelirlerini muhafaza etmeyi amaçlıyor. Platformun gelirleri içinde reklamlar önemli bir yer tutuyor. Ancak küresel çapta ekonominin aldığı ağır darbe reklam harcamalarını da büyük oranda azalttı. Şirket en son finans raporunda reklama dayalı gelirlerinin tahminlerinin gerisinde kaldığını söyledi. Bu nedenle yıl için gelir tahminlerinde de azaltmaya gitmişti.

Bu arada Spotify, 14 Nisan tarihinden önce bireysel premium aboneliğini iptal etmiş olanlara üç ay boyunca indirimli fiyattan yararlanarak yeniden abone olma fırsatı sunuyor. Ancak bu fırsatın Türkiye için geçerli olup olmadığını henüz doğrulatamadık. Spotify’ın 14 Nisan tarihini baz alması da pandemi nedeniyle kaybettiği geliri geri kazanmayı umduğuna dair bir işaret satılabilir. Spotify, en son kazanç raporunda hesaplarını iptal eden kullanıcıların sayısının düşmüş olduğunu belirtse de, en azından ABD’de aboneliği iptal eden altı kullanıcıdan bir tanesi koronavirüs salgınını esas neden olarak göstermişti.

Dünya ciddi bir ekonomik kriz tehdidi altındayken insanlar da lüks olarak gördükleri harcamalarını azaltma yoluna gidiyor. Spotify daha ucuz abonelik paketleri veya fırsatlarla müşterilerinin koronavirüs nedeniyle kaçmasının önüne geçmek veya yeni aboneleri kazanmak istiyor.

İLGİLİ HABERLER