Eğlence

Spotify ilk finans raporunda 75 milyon paralı aboneye ulaştığını açıkladı

spotify connect otomatik kapatma

spotifySpotify halka açık bir şirket olarak ilk çeyrek finans raporunu yayınladı. Bu raporda müzik servisini kaç kişinin kullandığına dair güncellenmiş bir tablo da bulunuyor.

Spotify’ın toplamda 170 milyon aylık aktif kullanıcısı ve 75 milyon paralı abonesi bulunuyor. Son kalemin değeri, Spotify’ın dördüncü mali çeyrek yılının bitiminde 71 milyon olarak kaydedilmişti. Karşılaştıracak olursak Apple Music’in, açıklanan son rakama göre 40 milyon abonesi bulunuyor. Spotify’ı reklamlı, ücretsiz servisi üzerinden dinleyen kişi sayısı ise 99 milyon olarak verildi. Elde edilen 1.14 milyar avroluk gelir ise şirketin beklentiler doğrultusunda seyir izlediğini gösteriyor.

Paralı abonelerin sayısının gelecek çeyreğin sonunda 79 ile 83 milyon arasına çıkması bekleniyor. Ayrıca şirket, mart ayındaki halka arzın hemen öncesinde paylaştığı rapordaki öngörülerini korudu. Yıl sonuna kadar paralı abone sayısının 92 ile 96 milyon arasına çıkması bekleniyor.

Spotify geçtiğimiz ay ücretsiz kullanıcıları için kullanıcı arayüzünde bazı değişikliklere gitmişti. Onlara istedikleri gibi dinleyebilecekleri 15 adet toplama çalma listesi sunmuştu. Ayrıca yenilenen uygulama, kullanıcı servise kaydolduktan hemen sonra farklı müzik zevkleri için anında kişiselleştirme sunuyor. Öte yandan mobil veri paketi kısıtlı kullanıcılar için veri kullanımını optimize eden yeni bir mod bulunuyor. Yine de, bazı önemli özellikler ve işlevler para ödeyen abonelere özel kalmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER