Eğlence

Spotify’ın uzun süredir beklenen HiFi ses deneyimi yakında kullanıma sunulabilir

spotify 2023 yılın özeti

Spotify HiFi paketi hakkındaki söylentiler en azından 2017’den bu yana etrafta dolaşıyor. 2021’de bu özelliği sunmayı planladığını açıklayan şirket, 2022’de geri adım atmıştı. Bloomberg’in haberine göre, şirket HiFi ses deneyimini yakında resmen duyuracak. Spotify bünyesinde “Supremium” adıyla anılan bu paketin şirketin en pahalı abonelik seçeneği olması bekleniyor.

Böylelikle daha fazla gelir elde etmeyi hedefleyen şirket, fiyat artırması için yatırımcılardan gelen çağrılara da kulak vermiş olacak. Spotify’ın Apple Music ve Amazon Music’in HiFi ses deneyimi için ücret almamayı seçmesi nedeniyle bu özelliğin çıkışın geciktirdiği de söylentiler arasında yer alıyor.

Spotify’ın mevcut Premium paketini sesli kitap erişimiyle büyüteceği de şirket hakkındaki iddialardan biri. Her ay belirli bir süre veya kitap için ücretsiz erişim imkanı sunulacağı, ekstralar içinse satın alım yapılabileceği söyleniyor. Spotify kullanıcılarının hâlihazırda sesli kitapları ayrı ayrı satın alması gerekiyor.

Kayıpsız ses deneyiminin 24-bit ve 192 kHz’e kadar sunulup sunulmayacağı şu an için bilinmiyor. Apple Music ve Amazon Music’te bu standartlar destekleniyor. Yüksek bant genişliği nedeniyle kayıpsız ses desteği kulaklıklarda çalışmıyor. Dolayısıyla kullanıcıların kablolu veya Wi-Fi bağlantısına sahip olması gerekiyor.

Spotify HiFi paketi için ne kadar ödenecek?

Spotify HiFi paketinin fiyatı hâlâ belirsizliğini koruyor. Hâlihazırda Spotify Premium’un Türkiye fiyatı 29,99 TL. ABD’de ise servisin aylık abonelik ücreti 9.99 dolar. HiFi paket için daha fazla para ödemek gerekeceği kesin, ancak bunun ne kadar olacağı konusunda bir tahminde bulunmak zor.

İLGİLİ HABERLER