Eğlence

Spotify HiFi için belirsizlik sürüyor

spotify hifi

Spotify HiFi özelliğinin sözünü uzun süre önce verse de, bu özellik hâlâ kullanıcılarla buluşmuş değil. Görünen o ki, özelliğin akıbetini Spotify CEO’su Daniel Ek de bilmiyor.

Spotify’ın yatırımcıları ve analistleriyle bir araya gelen Ek, özelliğin çıkışının lisans sürecine bağlı olduğunu ve bu konuda plak şirketleriyle sürekli bir diyalog içinde olduklarını dile getirdi.

Spotify HiFi’ın gelişi, 2021’in başlarında duyurulmuş ve özelliğin yıl bitmeden kullanıma sunulacağı açıklanmıştı. 2021 sona ermesine rağmen bu sözün yerine getirilmemesi ve şirketten bir açıklama gelmemesi de, kullanıcıların aklında soru işaretleri oluşmasına neden olmuştu. Apple Music ve Amazon Music gibi platformlarda benzer özelliklerin bulunması, Spotify kullanıcılarını rahatsız ediyor.

Spotify’dan geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, belirsiz ifadeler kullanılmış ve HiFi özelliğinin çıkışının süresiz olarak ertelendiği bilgisi verilmişti.

Spotify’ın çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan CEO Daniel Ek, şirketin şu noktada Spotify HiFi hakkında paylaşacak yeni bir bilgisinin olmadığını belirtti. Ek, müzikle ilgili özelliklerin çıkışının lisans görüşmeleri nedeniyle ertelenebildiğine dikkat çekti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER