Eğlence

Spotify, Prens Harry ve Meghan Markle’la yaptığı podcast anlaşmasını bitirdi

Prens Harry ve Meghan Markle Netflix ile anlaştı spotify

Spotify, Sussex Dükü ve Düşesi yani Prens Harry ve eşi Meghan Markle ile yaptığı podcast anlaşmasını ortaklaşa bir kararla sonlandırdı. Taraflar 2020’de podcast içerikleri için bir anlaşma imzalamış ve o dönemde çıkan haberlerde anlaşmanın değerinin 25 milyon dolar olduğu belirtilmişti.

Bu anlaşma kapsamında Meghan Markle, “Archetypes” adını taşıyan bir podcast hazırlamıştı. Kadınlara yönelik stereotiplerle mücadele amacıyla yola çıkan programda Markle, Mariah Carey ve Serena Williams gibi isimleri ağırlamıştı. Geçtiğimiz yıl 12 bölümü yayınlanan program, Harry ve Meghan’ın Archwell Audio isimli şirketinin Spotify için hazırladığı tek yapım olmuştu.

İki taraf da “People’s Choice” ödülü kazanan Archetypes’a beraber imza atmaktan dolayı gurur duyduğunu belirtse de, programın ikinci sezonuna onay gelmedi. Archwell Audio’dan yapılan açıklamada, Meghan Markle’ın Archetypes kitlesi için başka bir platformda içerik geliştirmeye devam edeceği belirtildi.

Spotify anlaşması, Harry ve Meghan’ın kraliyet ailesindeki görevlerini bırakmalarının ardından imzaladıkları ilk anlaşmalardan biri olmuştu. İkili medya anlaşmalarıyla ekonomik bağımsızlıklarını sağlamayı amaçlasalar da, bu çabalar karışık sonuçlar vermiş durumda. Meghan tarafından hazırlanan bir animasyon dizisi Netflix tarafından bitmeden iptal edilirken, Harry & Meghan kısa süre içinde Netflix’in en çok izlenen belgesellerinden biri olmuştu.

Spotify podcast stratejisinde değişikliğe gidiyor

Spotify son zamanlarda podcast stratejisinde değişikliğe gidiyor. Bir süre önce podcast biriminden 200 kişiyi işten çıkaran şirket, Gimlet Media ve Parcast birimlerini de birleştirme yoluna gitmişti.

İLGİLİ HABERLER