Eğlence

Spotify yeni özelliğiyle müziğin kontrolünü paylaştıracak

spotify podcast

Spotify, Group Sessions (Grup Seansları) adını verdiği yeni özelliğiyle Premium kullanıcılarının DJ’lik görevlerini etraflarındakilerle paylaşmalarını kolaylaştırıyor. Beta testleri başlayan Group Sessions, sadece Spotify’ın Premium kullanıcılarına açık bir özellik olacak.

Seansın ev sahibi olan kullanıcı, Spotify’ın mobil uygulaması üzerinden oluşturduğu Spotify Code isimli karekodu müziğin yönetimine katılmak isteyenlerle paylaşabilecek. Böylelikle ev sahibinin yanı sıra diğer katılımcılar da müziği durdurabilecek veya başlatabilecek, şarkı değiştirebilecek ve sıraya şarkı ekleyebilecek.

Sıra seansın tüm katılımcılarının listesinde güncellenecek ve bir saat boyunca bir hareketin gözlemlenmemesi durumunda oturum sonlandırılacak. Spotify şimdilik bu seanslara katılacak kullanıcı sayısında bir sınır koymuş değil. Şirket tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, deneyimin kullanıcılardan gelecek geri bildirimler doğrultusunda iyileştirileceği belirtildi.

Spotify Group Sessions özelliğiyle Premium kullanıcılarına küçük ancak katma değeri olan bir yenilik sunmuş oluyor. Para ödeyen kullanıcılarına sunduğu imkanları yavaş yavaş artıran şirket, bir süre önce Premium kullanıcılarının çalma listelerinde şarkı gizlemesini mümkün kılmıştı. Bu tarz küçük iyileştirmeler, deneyimin genel memnuniyetinin artırılması açısından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER