Eğlence

Spotify ücretsiz pakete Google Home’da sesle kontrol imkanı getirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google home spotifySpotify müzik servisinden ücretsiz yararlanan kullanıcılarına şarkılarını Google Home hoparlör üzerinden dinleme fırsatı sunmaya başladı. Kullanıcılar şarkılarını dinlerken çalan müziği sesli komutlarla yönetme imkanına da sahip oluyor.

Sesli kontrol şimdiye kadar sadece paralı abonelere sunuluyordu. Bundan böyle tüm Spotify kullanıcıları çalan şarkıları sesle kontrol etme imkanına sahip oluyor. Türkiye’de resmi olarak satılmayan Google Home’da çalan şarkıların sesle kontrolü imkanı dünya çapında gerçekleşmiyor. Sadece ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Fransa ve Almanya’daki ücretsiz kullanıcılar bu yeni özellikten yararlanıyor.

Spotify’ı Google Home üzerinden kullanmak ve sesli komutları etkinleştirmek için, Google Home uygulamasından Spotify’ı varsayılan müzik uygulaması olarak belirlemek yeterli oluyor.

Eğer Haftalık Keşif gibi bir listeyi dinliyorsanız ve daha önce hiç duymadığınız bir şarkıya denk gelirseniz, Google’a hangi şarkının çaldığını sormak ve cevap almak mümkün oluyor. Daha sonra Google Home’a bu şarkıyı müzik kütüphanesine veya belirli bir listeye ekleme komutu da verilebiliyor. Şarkıların kaldırılması da benzer şekilde mümkün oluyor.Google’a çeşitli grupları veya şarkıları da sorabilirsiniz.

Yeni özellik yukarıda belirttiğimiz ülkelerde kullanıma sunuldu. Türkiye’de Google Home’un satışı gerçekleştirilmediği için, bu yenilik Türkiye’deki kullanıcıları pek de ilgilendirmiyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER