Eğlence

Spotify gelen tepkilerin ardından gizlilik politikasını daha açık ifadelerle güncelledi

spotify telif

spotify-logo-180615

Spotify, gizlilik politikasını, sadece avukatların değil, herkesin anlayabileceği ifadelerle güncelledi. Çevrim içi müzik servisi geçtiğimiz ay gizlilik politikasında yaptığı değişikliğin ardından bazı kullanıcılar ayaklanmış ve Spotify’ın haddinden fazla bilgi talebinde olduğunu iddia etmişti. Temelde Spotify’ın talep ettiği bilgi oranında değişiklik olmasa da, şirketin gizlilik politikasının yazımında hukuki bir dili tercih etmesi zamanında diğer şirketlerin yaşadığına benzer problemler yaşamasına neden olmuştu.

Spotify, gizlilik politikasında yaptığı son güncellemeyle daha önce yapması gerekeni yapıyor ve kafa karışıklığını giderecek açık ifadeler kullanıyor. Güncellenen gizlilik politikasında Spotify’ın yaptığı değişiklikleri özetleyen bir giriş bölümü dahi yer alıyor.

Çevrim içi müzik servisinin hangi koşullarda hangi bilgileri toplayacağı bu bölümde net biçimde özetleniyor. Spotify CEO’su Daniel Ek, güncellenen gizlilik politikasının gerekli açıklığı sağladığına inandıklarını belirtti.

Spotify, başını daha fazla ağrıtmamak adına, geçtiğimiz ayki politika değişikliğini onaylayanların son değişikliği onaylamasına gerek olmadığını açıkladı. Henüz onaylamayan kullanıcılar ise birkaç gün içinde güncellenmiş gizlilik politikasını karşılarında görecekler.

İLGİLİ HABERLER