Eğlence

Spotify müzikal tercihleriniz doğrultusunda Game of Thrones karakterinizi söyleyecek

spotify game of thronesPopüler dizi Game of Thrones’un altıncı sezonu, önümüzdeki pazarı pazartesiye bağlayan gece yayınlanacak ilk bölümle başlayacak. İnternet dünyası, şimdiden Game of Thrones rüzgarından faydalanmak için çeşitli hamleler yapıyor. Dizinin gücünü arkasına alanlardan birisi de çevrim içi müzik servisi Spotify oldu.

Spotify Game of Thrones için özel site oluşturdu

Çevrim içi müzik servisi, Star Wars: The Force Awakens’ın vizyona girdiği dönemde yaptığı gibi özel bir site oluşturdu. Bu sitede kullanıcılarının tercihlerini analiz eden Spotify; söz konusu tercihler doğrultusunda kullanıcılarına bir Game of Thrones karakteri verirken, bir de çalma listesi önerisinde bulundu.

Spotify Game of Thrones işbirliğinde, kullanıcılarla dizi karakterleri arasında eşleştirme kullanıcıların sıklıkla dinledikleri müzik türlerine göre yapılıyor. Örneğin, öncelikli tercihi gotik rock veya indie olanlara Stannis Baratheon gibi bir karakter önerilebiliyor. Tarz olarak elektroniğe yakın duranlar ise Lord Varys ile eşleştirilebiliyor. Akıbeti en çok merak edilen Game of Thrones karakteri olan Jon Snow ise ağırlıklı olarak rock dinleyenlerle eşleştiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER