Eğlence

Spotify’dan evcil hayvanlara özel çalma listeleri

spotify

Spotify, biraz tuhaf ve biraz da sevimli olarak tanımlanabilecek yeni bir çalma listesi oluşturucusu hazırladı. Söz konusu araç, hem kullanıcıların hem de evcil hayvanlarının zevkle dinleyebilecekleri şarkıların bulunduğu bir çalma listesi oluşturmayı vadediyor.

Spotify’ın bu yeni aracında öncelikli amacının “viral oluşturmak” olduğu söylenebilir. Çevrimiçi müzik platformu, hemen hemen aynı kataloga sahip olduğu Apple Music gibi rakiplerine karşı viral içerik gücünden sıklıkla yararlanıyor.

Evcil hayvanı için bir çalma listesi oluşturmak isteyenlerin Spotify’ın “Pet Playlist” isimli internet sitesini ziyaret etmesi gerekiyor. Burada kullanıcılara evcil hayvan konusunda kedi, köpek, kuş, hamster ve iguana olmak üzere beş farklı seçenek sunuluyor. Hayvanın seçilmesinin ardından kullanıcılara hayvanın yapısına dair bazı sorular soruluyor.

spotify

Spotify listeyi evcil hayvan sahibinin müzik zevki ekseninde hazırlıyor

Son aşamada ise hayvanın ismi ve fotoğrafı ekleniyor. Ardından Spotify’ın hazırladığı özel çalma listesi, üzerinde evcil hayvanın adı ve fotoğrafıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Spotify’ın evcil hayvanlara özel çalma listelerinde genellikle sahiplerin seveceği şarkılar yer alıyor. Bu şarkılar, kullanıcıların evcil hayvanlarının karakterlerine ilişkin verdikleri yanıtlar doğrultusunda seçilmiş gibi görünüyor. Buna ek olarak; hayvanın türüne göre, adında kedi veya köpek olan şarkılar da listeye ekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER