Eğlence

Spotify Enhance ile çalma listelerini otomatik olarak geliştirecek

spotify enhance
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify “Enhance“, yani “Geliştir” olarak adlandırılan yeni bir özelliği kullanıma sunmaya başladı. Bu özellik, müziğinizin mevcut stiline ve temasına teorik olarak uyan önerilen şarkılarla çalma listelerinizi otomatik olarak zenginleştiriyor.

Bu özellik, bundan böyle çalma listelerinin en üstünde görünecek yeni bir Geliştir düğmesi aracılığıyla çalışır. Haberi yayına hazırlarken yaptığımız kontrolde henüz Spotify hesabımız için bu düğme etkinleştirilmemişti. Özelliği etkinleştirmek için bu düğmeye dokunun. Bu, Spotify’ın algoritmasının, çalma listenize uyacağını düşündüğü önerilen şarkıları otomatik olarak eklemesini sağlar. Geliştirilmesi önerilen şarkılar, orijinal listenizin bir parçası olmadıklarını ve şarkının yanında görünen artı düğmesine dokunarak kalıcı olarak eklenebileceğini belirtmek için parlak yeşil bir parıltı simgesiyle işaretlenir.

Bununla birlikte, Enhance aracılığıyla eklenen şarkılar, mevcut çalma listenizdeki şarkıların yerini almaz veya bunlarla karışmaz ve çalma listenizin üst kısmındaki Geliştir düğmesinin kapatılmasıyla kolayca kaldırılabilir. Ayrıca, önerilen parçaların listedeki orijinal parçaları bastırması yönünde endişelenmenize gerek yok. Spotify, her iki parçadan sonra aralıklı olarak eklenen eklemelerle yalnızca maksimum 30 şarkı ekliyor.

Geliştirilmiş çalma listeleri hem Android hem de iOS’ta mevcut olacak. Önümüzdeki ay şu ülkelerde Spotify Premium abonelerine sunulacaktır: ABD, Almanya, Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İsrail, İtalya, İzlanda, Kanada, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Meksika, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Yeni Zelanda ve Yunanistan. Şirket, bu özelliği gelecekte başka ülkelere de sunacağını belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER