Eğlence

Spotify en çok dinlenen kadın sanatçıları açıkladı

spotify podcast

Spotify, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kullanıcılarının hem dünya genelinde hem de Türkiye’de en çok dinlediği kadın sanatçıları açıkladı. Popüler çevrimiçi müzik platformu, kadınların müzik sektöründeki önemini hatırlatmak için de Türkiye’de bir kampanya başlatıyor.

Spotify’ın kampanyasının destekçileri arasında AybenCeylan ErtemGaye Su AkyolSertab Erener, Sıla ve Şebnem Ferah gibi isimler bulunuyor. Buna ek olarak; 8 Mart itibarıyla Spotify’da kadın sanatçılara ait şarkı, çalma listesi, podcast ve kadın sanatçıların yönettiği çalma listelerinin bulunduğu Kadın Tarihi Ayı isimli bir sekme kullanıcıların karşısına çıkacak. Spotify’ın Türkiye’deki kullanıcıları, bu sekmede  Sesli Kadınlar ve Kadın Mc’ler adını taşıyan ve sadece kadın sanatçıların eserlerinden oluşan çalma listeleri bulacak. Popüler kadın sanatçıların “This Is” çalma listeleri de sekmede yer alacak.

Spotify, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel bir Top 50 listesi de hazırladı.

Spotify’ın 2020’nin ilk iki ayına ait verileri, Türkiye’de ve dünya genelinde en çok dinlenen kadın sanatçıları da gözler önüne seriyor. Türkiye’deki müzik severler, 2020’de de “Minik Serçe” Sezen Aksu’dan vazgeçmezken; dünya sıralamasının zirvesinde henüz 18 yaşında olmasına rağmen büyük bir çıkış yakalayan Billie Eilish bulunuyor.

Spotify’ın dünya genelinde en çok dinlenen 10 kadın sanatçı listesi şu şekilde:

  1. Billie Eilish
  2. Taylor Swift
  3. Ariana Grande
  4. Halsey
  5. Camila Cabello
  6. Selena Gomez
  7. Dua Lipa
  8. Nicki Minaj
  9. KAROL G
  10. Tones and I

Spotify’ın Türkiye’deki kullanıcılarının favori kadın sesleri ise şu şekilde sıralanıyor:

  1. Sezen Aksu
  2. Zeynep Bastık
  3. Billie Eilish
  4. Sertab Erener
  5. Selena Gomez
  6. Camila Cabello
  7. Göksel
  8. Sıla
  9. Tones and I
  10. Halsey

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER