Eğlence

Spotify DJ Mix’leri ile dans müzik hayranlarını mutlu edecek

spotify dj mixleri

Spotify DJ Mix’leri adını taşıyan yeni özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde DJ’ler miksledikleri müzikleri de Spotify’da hayranlarıyla paylaşabilecek. DJ Mix’lerini Spotify’da paylaşanlar arasında Noisia, MOTi, Shingo Nakamara, Adam Beyer ve AmyElle gibi isimler bulunuyor.

Spotify’ın yeni özelliğinin kapsama alanı şu an için sınırlı. DJ Mix’leri için hazırlanan mikro siteye sadece İngiltere, İrlanda, Hollanda, Japonya, Filipinler, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılar erişebiliyor. Ancak yaptığımız denemede masaüstü internet tarayıcısı üzerinden de bu mix’leri görebildiğimizi belirtmekte fayda var.

Spotify’ın yeni özelliği, şimdilik bir DJ setindeki kesintisiz çalma deneyimini sağlayamıyor gibi görünüyor. Parçalar arasındaki geçişlerde zaman zaman belirgin boşluklar yaşanıyor. Önümüzdeki dönemde yapılacak güncellemelerle bu soruna da çözüm getirilecektir.

Spotify DJ Mix’leri konusunda henüz cevabı bilinmeyen bazı sorular da mevcut. Bunların en önemlisi, gelir paylaşım modeliyle ilgili. Spotify’ın ödeme modelinde de yeni dinleme deneyimine göre bir değişiklik yapıp yapmadığı merak ediliyor. Buna ek olarak, kademeli dağıtım sürecinin altında neyin olduğu da henüz bilinmiyor. Spotify’ın teknik açıdan böyle bir tercihte bulunması muhtemel olsa da, plak şirketleriyle yapılan anlaşmalar nedeniyle buna mecbur kalınması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER