Eğlence

Spotify dinleyicilerinin konuşabileceği reklamları test ediyor

spotify

Spotify‘ın Premium abone sayısı her geçen gün artsa da, kullanıcı tabanının büyük kısmını hâlâ servise ücretsiz olarak erişen ve reklamları dinleyenler oluşturuyor. Bu iş modelinden vazgeçmeye niyetli olmayan çevrimiçi müzik platformu, reklam deneyimini geliştirmeye yönelik testler yapmaya da devam ediyor. Spotify bu testlerin en yenisinde reklamlarla sesli etkileşim üstüne odaklanıyor.

Spotify’dan verilen bilgiye göre, kullanıcıların sesli olarak etkileşime girebildiği reklamlar hâlihazırda sadece ABD’de küçük bir kullanıcı grubuyla test ediliyor. Söz konusu gruba dahil edenlerin ise Spotify’da sesle arama yapabilmek için mikrofon erişimine izin vermiş olması gerekiyor.

Çevrimiçi müzik plaftormu hâlihazırda sesle etkileşim özelliğini iki reklamda test ediyor. Bu reklamlardan biri Spotify’ın “Stay Free: The Story of The Clash” isimli orijinal podcast’ine ait. Unilever’in Axe markalı deodorantına ait diğer reklamda ise kullanıcılar sponsorlu bir çalma listesine yönlendiriliyor. Her iki reklam da kullanıcılardan “Şimdi çal” cümlesiyle karşılık vermelerini istiyor. Eğer kullanıcı karşılık vermezse veya başka bir cümle söylerse, mikrofon kapatılıyor ve reklam arası devam ediyor.

Sesli destek teknolojisinin yaygınlaşması, ekrana bakmaktan sıkılan kitlelerin dikkatini çekmek için yeni yollar arayan reklamcılar adına bir fırsat olarak tanımlanabilir. Spotify tarafından konuyla ilgili olarak Engadget sitesine gönderilen açıklamada da bu konuya dikkat çekiliyor: ” Son zamanlarda ‘ekran detoksu’ yapan müşterilerin sayısı her geçen gün artıyor. Buna bağlı olarak, pazarlamacılar da hedeflerine ulaşmak ve kitlelerle temas etmek için yeni yollar bulmaya çalışıyor.”

Spotify reklamlarla konuşmak istemeyen kullanıcılarına testten çıkma imkanını da sunuyor. Uygulamanın ayarlar menüsüne gidip “Sesli Etkileşimli Reklamlar” seçeneği devre dışı bırakıldığında test grubunu terk etmek mümkün oluyor. Spotify’ın bu yeni reklam formatı için testlerin kapsamını genişletip genişletmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER